h1

Ny maträtt – kassler och rislåda!

december 13, 2011

Ny o ny…men ny för mig i alla fall, har aldrig gjort det förut, kassler och rislåda. Smakade dessutom riktigt gott, vet inte om det var osten eller nått annat, men gott blev det!
För den intresserade, här är receptet (på ett ungefär…)

Ingredienser:

  • 5 dl ris
  • ½ kg kassler
  • 1 purjolök
  • 5 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • ca 200 g riven ost

Gör så här:

Koka riset, skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.
Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform (kan avslöja att jag hade för liten…)
Blanda grädde (jag vispade den), majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.
Riv till sist osten och strö ovanpå. När det gäller ost ska jag nästa gång testa att blanda i lite parmesanost samt riva i lite lime.

(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)
Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.

Som sagt, smakade gott saaatan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: