h1

Hånad och gammaldags!

augusti 31, 2011

Idag åkte jag och införskaffade pärmar, plastfickor och olika former av register, typ månad, a-ö med mera. I dessa pärmar sätter jag in mina räkningar, en pärm för privata affärrer, en för jobbet samt en för ekonomiska transaktioner av annat slag.

För detta blev jag mer än lovligt hånad av min fru som minsann kunde konstatera att sådan höll bara ”gamla gubbar” på med: -”det är väl ingen som håller på med pärmar längre när det finns dator och mappsystem” sa hon snusförnuftigt.

Och visst har kvinnan rätt, finns egentligen ingen anledning till detta men det finns något härligt att ta en räkning, betala den och sen sätta in den i en pärm! Än bättre är när jag får en fråga om vad till exempel elen kostade augusti månad 2007 och jag lätt som en plätt tar fram pärmen.

Det gäller att glädja sig åt de små sakerna i livet. Att betala pengar är givetvis inte roligt, det inser till och med jag, men om man GÖR saker och ting roligt så finns ju chansen att det blir lite lustfyllt i alla fall.

Annonser

3 kommentarer

  1. Vadå, alla räkningar går ju inte att få i datorformat. Dessutom finns det en hel del andra papper som oxå åker in i pärm. Jag är som du, ordning och reda. Men för att vara ännu nördigare så har jag en excelfil där jag har örnkoll på allt 🙂


  2. Har absolut funderat på excellfil oxå. Det blir ännu roligare då!


  3. Jag tar skärmdumpar när räkningarna är betalda. Då kan jag göra ett bildspel och skicka upp på stora tvn…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: