h1

En kväll hos Andreas

mars 21, 2011

Åkte hem till Andreas för att låna hans takbox inför stundande Sälen tripp och hamnade i kabelträsket. Han vill nämligen kunna lyssna på musik från datorn via biosystemet. Detta borde ju vara en lätt sak att fixa men givetvis funkade det inte. Han hade ingen auxkabel som passade, bara 1-1 eller 2-2 och det som behövdes var givetvis 1-2. Men en HDMI kabel borde ju givetvis vara räddningen på problemet, kopplade ihop det hela och vips så fick vi bilden på TVn men ljudet uteblev.

Mutter mutter…läsa instruktionsbok (jo, jag gör det ofta, nästan ALLTID och tycker det är kul) och va f-n, det ska ju funka. Fundera lite och söka på datorn och GIVETVIS, den har ett inbyggt ljudkort (bärbar dator) som inte levererar ut ljudet via HDMI, bara bild så där satt vi och var tillbaks till där vi började.

Jag passade på att lobba för lite nyinköp av dator och TV prylar och Andreas gick igång på alla cylindrar som fanns. Mimmo var inte lika imponerad och utropade högt och ljudligt sitt missnöje över summorna som for i TV debatten. Jag supportade Andreas med allsköns tillrop och jag måste säga att det är oerhört lätt att göra av med andras pengar. Känns så lätt och framförallt så rätt när man lägger fram det.

Å andra sidan…här hemma borde det också uppgraderas. TV…surroundsystem…datorn TILL TVn, kanske en BluRay spelare…och så vidare.

Annonser

One comment

  1. Om det är noll volym ut från datorn så blir det inget ljud via tvn.
    Full volym ut från datorn, sedan kan man reglera ljudet ut från tvn via fjärren…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: